Biografi

Hej!


Välkommen hit!


Fina här. Jag bor, lever och jobbar i Stockholm. Jag försörjer mig som musikalartist, röstskådespelerska, sångerska och översättare. Förutom att jobba så älskar jag att resa och se världen.


Om du är arbetsgivare så kommer du här att hitta ett gäng klipp där jag sjunger olika genrer av musikal samt olika Eurovisionlåtar och annat smått och gott. På varje flik har jag lagt några axplock av det jag gjort genom åren.

Jag hoppas du hittar det du söker.


Om du är någon som gillar att följa mig på social media, välkommen hit! Jag är så glad att du kom förbi. Och om enda anledningen att komma till min sida var att läsa min biografi, så har du hittat den!


Jag växte upp strax söder om Göteborg. Jag har alltid sjungit, dansat och uppträtt. Jag pluggade musik och skådespeleri på gymnasiet och efter några år av frilansning efter studenten så fick jag mitt första kontrakt som showartist på dåvarande CABARET LORENSBERG. (Idag kallat Park Lane Show)

Efter en showkväll våren 2004 erbjöd Johan Espeland (Bla hjärnan bakom restaurangen The Concept i Göteborg) mig ett jobb på showrestaurangen GARBO'S UNFORGETTABLE på Gran Canaria. Alla minnen från de två åren på Garbo's håller jag väldigt kärt. Fantastiska shower, massor av utmaningar (som jag lever för) och jag fick vänner för livet.


WALLMANS kom ner till ön och hade auditions våren 2006 och på hösten började jag jobba på deras showrestaurang i Malmö. Medan jag jobbade där sökte Nöjesteatern en skådespelerska till GREASE. Jag sökte rollen som JILL- och blev direkt anlitad. Vi spelade Grease på Nöjesteatern samt på en Arena-turné runt om i Sverige år 2007.


Vid den här tiden hade jag hört väldigt bra saker om kryssningslinjen COLOR LINE som kryssar mellan Oslo och Kiel. Dit styrde jag kosan härnäst och 2008 blev året då jag showade på havet i en musikal-show och en rock-show!


Efter det blev det ännu en kryssning men den här gången showade jag på SILJA LINE mellan Stockholm och Helsingfors. Jag gillade turnélivet och anslöt mig till WALLMANS ON TOUR under ett par år. 
Efter min flytt till Stockhom 2009  började jag jaga en bardomsdröm, nämligen att med hjälp av min röst ge liv åt tecknade figurer i barnprogram. Och när jag fick min chans grep jag den och idag arbetar jag fortfarande regelbundet som röstskådespelerska på alla de största studiorna i Stockholm. Utöver det så använder jag även min röst till reklamfilmer, info-filmer mm.


2011 fick jag även en möjlighet att börja översätta dubbmanus. Min första serie var revival'n av 80-tals klassikern "Thundercats" där jag inte bara fick översätta utan även spelar den kvinnliga huvudrollen Cheetara. Efter det har det rullat på och jag arbetar fortfarande som översättare, nu även för SVT där jag översatt bl a "Kate & Mim-Mim", "Regnbågsstadens Hjälte" och "Äventyr I Tid Och Rum" bara för att nämna några..2012 fick jag en son! Karriären fick ta baksätet då jag fokuserade på att vara mamma och sen dess har jag frilansat en del med showgruppen SCHLAGERFEBER samt 20-tals show med GEIGER FISHER PRODUCTIONS.


2015  utbildade jag mig vid SMI's Musikalteaterutbildning där vi djupdök ner i skådespeleritekniker, interpretationer, textanalys och sångteknik. Jag har även fått äran att medverka i PRIDE@boulevards musikalkonserter 2016 och 2017.


Jag äger och driver Hylén & Berglund AB tillsammans med sångaren och skådespelaren Nicklas Berglund som ni kunde se i succé-föreställningen THE BOOK OF MORMON på China Teatern i Stockholm.


Det här blev en ROMAN! =)


Hur som helst,


Jag ser alltid fram emot nya utmaningar på scenen och i studion. Där jag älskar att leva mitt liv.


Tack för ordet.


Puss & Kram Fina

Fotograf: Fernando Molin